Η διαδρομή, τα τοπία, η φύση, η καλή παρέα δημιουργούν στον σύγχρονο άνθρωπο την ψυχική ηρεμία και ισορροπία που χρειάζεται για να ξεφύγει από την καθημερινότητα, την ρουτίνα της σύγχρονης μεγαλούπολης. Κλεισμένος μέσα στο πολυτελές κλουβί του με όλα τα μέσα που του παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία οδηγείται στην απομόνωση, στην κατάθλιψη. Γιατί; Δεν χρειάζονται όλα αυτά; Χρειάζονται αλλά πρέπει να μάθουμε να τα χρησιμοποιούμε σωστά. Σε κάθε ευκαιρία σηκωθείτε από τους αναπαυτικούς καναπέδες, πετάξτε τον μανδύα της βαρεμάρας, της πλήξης και πραγματοποιήστε μια εκδρομή οπουδήποτε με τον/την σύζυγο, φίλο, παρέα και σίγουρα θα επιστρέψετε ανανεωμένοι. Με τις μπαταρίες φορτισμένες. Γι αυτό λοιπόν αδράξτε την μέρα

Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Φωτιά με ένα κουτάκι αλουμινίου και ένα κομμάτι σοκολάτας

Αν ποτέ βρεθείτε έξω στο κρύο έρημο χωρίς σπίρτα ή έναν αναπτήρα μπορείτε  να ξεκινήσετε μια πυρκαγιά. Ένας τρόπος για να ξεκινήσει μια πυρκαγιά χρησιμοποιώντας την αγαπημένη γευστική απόλαυση όλων: τη σοκολάτα! Μπορείτε να το κάνετε, όμως, χρειάζεται επίσης μια σόδα μπορεί, κάποιο φως του ήλιου, και κάποια προσάναμμα.
Εδώ είναι οι οδηγίες βήμα-προς-βήμα:
  1. Τρίψτε τη σοκολάτα στο κάτω μέρος του δοχείου.
  2. Σκουπίστε τη σοκολάτα μακριά με μια πετσέτα, ύφασμα ή χαρτί, τρίψιμο και γυάλισμα καθώς σκουπίζετε.
  3. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία αρκετές φορές μέχρι το κάτω μέρος του δοχείου λάμπει. Το δοχείο έχει λειανθεί αρκετά όταν λάμπει και αντανακλά σαν καθρέφτης.
  4. Γωνία το δοχείο σε άμεσο ηλιακό φως. Βρείτε μια άμεση ακτίνες του ηλιακού φωτός και τη γωνία στο κάτω μέρος του δοχείου έτσι ώστε να αντανακλά τις ακτίνες του ήλιου.
  5. Τοποθετήστε το προσάναμμα σας - ξερά φύλλα, τα ραβδιά, ή χαρτί - σε ένα σημείο όπου θέλετε πυρκαγιά σας.
  6. Αντανακλούν μια ακτίνα του φωτός του ήλιου από το κουτί και πάνω στην ίσκα, παρόμοιο με το πώς μπορείτε να κάνετε με ένα μεγεθυντικό φακό και ένα φύλλο.
  7. Συνεχίστε να κρατάτε τη δέσμη για την ίσκα μέχρι να δείτε τον καπνό. Από τη στιγμή που η ίσκα αρχίζει να κάψει, προσθέτουμε το ξύλο για να χτίσει τη φωτιά σας γύρω από αυτό.
* Προσοχή: Μην δεν τρώνε τη σοκολάτα αφού είναι ήδη σε επαφή με το αλουμίνιο - το υπόλειμμα μπορεί να είναι τοξικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου