Η διαδρομή, τα τοπία, η φύση, η καλή παρέα δημιουργούν στον σύγχρονο άνθρωπο την ψυχική ηρεμία και ισορροπία που χρειάζεται για να ξεφύγει από την καθημερινότητα, την ρουτίνα της σύγχρονης μεγαλούπολης. Κλεισμένος μέσα στο πολυτελές κλουβί του με όλα τα μέσα που του παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία οδηγείται στην απομόνωση, στην κατάθλιψη. Γιατί; Δεν χρειάζονται όλα αυτά; Χρειάζονται αλλά πρέπει να μάθουμε να τα χρησιμοποιούμε σωστά. Σε κάθε ευκαιρία σηκωθείτε από τους αναπαυτικούς καναπέδες, πετάξτε τον μανδύα της βαρεμάρας, της πλήξης και πραγματοποιήστε μια εκδρομή οπουδήποτε με τον/την σύζυγο, φίλο, παρέα και σίγουρα θα επιστρέψετε ανανεωμένοι. Με τις μπαταρίες φορτισμένες. Γι αυτό λοιπόν αδράξτε την μέρα

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΔΙΑΣΧΙΣΗ 2015 ΡΟΔΟΠΗ - ΛΑ'Ι'ΛΙΑΣ- ΠΑ'Ι'ΚΟ 3-9/8/2015

 Πολλές οι όμορφες στιγμές και οι εικόνες που αποτυπώθηκαν στη μνήμη μου, τη φυσική και την ψηφιακή. Πλήρως φορτίστηκαν και οι μπαταρίες, και της ψυχής και των συσκευών.
Χωρίς πολλά λόγια θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνοδοιπόρους -για την ποιότητα των οποίων νιώθω ιδιαίτερα τυχερός- με τους οποίους μοιραστήκαμε συντροφιά αυτές τις σπάνιες στιγμές στα δάση της Ροδόπης. Πρωτίστως όμως, οι ευχαριστίες πρέπουν στον πολύπειρο διοργανωτή της εκδρομής Αλέξανδρο (Sial) που χωρίς την πρωτοβουλία του τίποτα από αυτά δεν θα γινόταν και στον σεφ Κώστα (Vitara-gas) που χωρίς την μαγειρική του τέχνη θα γυρίζαμε στη βάση μας με σκορβούτο από την πολλή κονσέρβα.
 Είναι δύσκολο να περιγραφεί η φύση, η ομορφιά της και η επίδρασή της. Η έλλειψη σήματος κινητής επέβαλε ολιγοήμερη σιγή των τηλεπικοινωνιών και έτσι, μετά από μόλις τρεις μέρες, γύρισα σαν να απουσίαζα εβδομάδες.
Να είμαστε γεροί να το ξανακάνουμε...

ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ  (στο περίπου)
Μέρα πρώτη: Θεσ/νίκη, Δράμα συνάντηση με Γιάννη (Johndrama)για καφέ και λήψη πληροφοριών για την περιοχή. Παρανέστι, και κατασκήνωση δίπλα από τους καταρράκτες της Αγίας Βαρβάρας.
Μέρα δεύτερη: Καταρράκτες Τραχωνίου (Λειβαδίτη), μπάνιο των τολμηρών, διανυκτέρευση σε ξέφωτο κοντά στο Δασικό Εργοτάξιο Λεπίδα.
Μέρα τρίτη: Διαδρομή προς Μεγάλα Λιβάδια, Δασικό Εργοτάξιο Στάμνας, Πεύκης, Ζαρκαδιών, διασταύρωση με το δρόμο Παρανεστίου-Φρακτού, Παρθένο δάσος Φρακτού, Καταρράκτης 1 Αχλαδορέματος, Ελατιά, διανυκτέρευση στην περιοχή Κούτρα, στο χώρο που ανταμώνουν οι Σαρακατσάνοι το πρώτο σαββατοκύριακο μετά του προφήτη Ηλία.
Μέρα τέταρτη-πέμπτη: Σέρρες - εφοδιασμός - Λαιλιάς - Αλάνα των ξυλοκόπων.
Μέρα έκτη-έβδομη: Κερκίνη - Πάικο - Λιβάδι - Λουτρά Αριδαίας












































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου